Kysymyksiä sokeroinnista

Ennen ja jälkeen sokeroinnin

Lue ohjeet, miten valmistautua sokerointiin ja miten hoitaa sokeroitua ihoa jälkeenpäin.

LUE LISÄÄ >>

Valmistautuminen Brasilialaiseen sokerointiin

Brasilialaiseen sokeroitiin on hyvä valmistautua kuorimalla sokeroitava ihoalue noin päivää ennen toimenpidettä. Ihokarvan tulee olla noin 0,5-3 cm pitkää ja pidempi ihokarva kannattaa leikata tai siistiä kotona ennen sokerointiin tuloa. Kosteusvoidetta ei saa laittaa sokeroitavalle ihoalueelle päivää ennen sokerointia.

Kuukautisten aikana voi tulla Brasilialaiseen sokerointiin. Tampponin tai kuukupin käyttöä suosittelemme Brasilialaisen sokeroinnin aikana, mutta mikäli vuotosi on vähäistä se ei ole tarpeellinen. Hoitolaissamme on mahdollista peseytyä ennen Brasilialaista sokerointia.

Suosittelemme asiakasta peseytymään huolellisesti (intiimialue) ennen sokerointia.

Mitä on sokerointi?

  • Sokerointi on ihokarvojen poistoa lämpimän sokerimassan avulla
  • Karvanpoisto tehdään myötäkarvaan, jolloin karva ei katkea eikä karvatuppi ärsyynny
  • Sokeri on käytössä hygieeninen
  • Sokerin ansiosta karvankasvu hidastuu ja karva muuttuu pehmeäksi sekä kasvaa takaisin ilman pistelevää sänkeä
  • Sokeri sisältää luonnonmukaisia aineita
  • Ei allergisoivia kemikaaleja tai säilöntäaineita
  • Sokeri on vesiliukoinen
  • Sokerilla voidaan poistaa erittäin lyhyttäkin ihokarvaa
  • Sokerointi sopii kaikille ihotyypeille

Kenelle sokerointi sopii

Sokerointi sopii kaiken ikäisille ihmiselle. Asiakaskuntamme on laaja niin nuoret kuin vanhemmatkin naiset käyvät poistattamassa ihokarvoja. Ensimmäinen kerta saattaa vähän sattua, mutta jo toisella kerralla karva irtoaa helposti. Säännöllisen 3 kerran poiston jälkeen ihokarvojen kasvu saadaan samaan kasvuvaiheeseen. Tämän takia suosittelemme asiakkaalle henkilökohtaista hoitoaikataulua. Poistovälit pitenevät kolmen kerran jälkeen jopa 6-8 viikkoon. Asiakas saa ajanvarauksen yhteydessä hoito-ohjeet ‘Ennen ja jälkeen sokeroinnin‘ .

Este sokeroinnille

Ihosairauksia hoitoalueella (akne, ruusufinni, psoriasis, atooppinen ihottuma, nummulaariekseema, nokkosrokko ja syylät), suonikohjut, auringonpolttama iho, uudet arvet, erikoishoidot (Retin-A, Retinol-hoito, voimakkaat kuorinnat esim. mikrohionta, Roaccutan-kuuri).

Sattuuko sokerointi? Miksi sokerointia suositellaan? Näihin ja muihin sokeroinnista askarruttaviin kysymyksiin löydät vastaukset täältä.

Sattuuko Sokerointi?sokerointi-palvelut

Ensimmäinen kerta sokeroinnissa saattaa nipistää, riippuen asiakkaan karvatupen laadusta. Kipu on kuitenkin siedettävää ja hetkellistä. Ammattitaitoinen ihokarvojen poistotekniikka saa asiakkaan kivun loppumaan heti, kun karvatuppi on irronnut. Brasilialainen sokerointi eli brassi on se kaikista kivuliain, sillä se on alueena herkkä. Sokerointi tehdään aina asiakasta kuunnellen, asiakkaan tahtiin.

Usein kuulee asiakkaan suusta, että “eihän tämä sattunut yhtään niin paljon kuin ajattelin”.
Rohkeasti vain kokeilemaan. Lopputulos on palkitseva.

Voiko raskaana ollessa käydä sokeroinnissa?

Totta kai voi. Ison mahan kanssa ei välttämättä enää näe intiimialueen ihokarvoja ja bikinirajan siistiminen vaikeutuu. Äidin hyvinvointi on kaiken A ja O.

Miksi Sokerointia suositellaan?

Sokerointi on helppo tapa pitää ihokarvat kurissa. Iho ei ärsyynny, karvatuppi ei kutise eikä karvatupentulehduksia synny. Sokerilla voidaan poistaa ihokarvoja myös herkiltä ihoalueilta (limakalvot ja nivustaipeet). Ihokarva kasvaa takaisin pehmeänä ja heikentyy mitä enemmän niitä on poistettu. Usein asiakkaalle saattaa tulla ns.“ kaljuja “ kohtia niille alueille, miltä karvaa on poistettu säännöllisesti.

Mikä on Brasilialainen sokerointi eli Brassi?

Brassissa poistetaan kaikki ihokarvat navasta pakaravakoon asti. Vaihtoehtona voidaan myös jättää etuosaan karvoitusta (ns. “kiitorata”). Sokerointi on hellävarainen tapa poistaa karvoja herkältä ihoalueelta (limakalvoilta, nivustaipeista). Lue lisää brassista täältä.

Sokerointia kasvoille

Viikset ja kiusalliset leukakarvat poistetaan sokeroimalla nopeasti ja hellävaraisesti. Punoitus häviää jo muutamissa minuuteissa.

Sokerointia säärille ja reisille

Säärien ja reisien sokeroinnissa suositellaan, että ihokarvat ovat yli 5mm pitkiä, jolloin päästään parhaaseen lopputulokseen.

Epämiellyttävät kiusalliset karvat

Jokaisella meistä on kiusallisissa paikoissa ihokarvoja. Oletko koskaan tarkastanut itseäsi takaapäin? Selkä, pakarat, pakaravako, varpaat ja takareidet ovat paikkoja joissa kasvaa ihokarvoja, joita on itse vaikea poistaa. Poistamme ihokarvat aina asiakkaan toiveiden mukaisista paikoista.

Kiusallista ja ehkä noloa

Ei ole! Meille hoitolaan tullaan rehottavilla karvoilla, mutta pois lähdetään aina siistinä ja huoliteltuna. Ihokarvoista huolehtiminen on normaalin hygienian ylläpitämistä. Ei hienot naiset hikoile, ainakaan pitkillä kainalokarvoilla =)

Brassi ja seksi

Brassi on monelle pelkästään hygienia kysymys. Asiakkaiden keski-ikä brassissa on + 40 v. Monet asiakkaat jotka kärsivät esim. hiivasienitulehduksista ja virtsavaivoista, poistattavat intiimialueen karvoituksen. Brassissa yleensä jätetään karvoitusta häpykummulle.

Sattuuko tumman ihokarvan poistaminen enemmän kuin vaalean ihokarvan?

Höpötystä. Ihokarvan väri ei ole mittari. Se että ovatko ihokarvat vaaleita vai tummia, ei kerro karvatupen laadusta (paksuudesta). Ihokarvan poistuttua, pystymme toteamaan karvatupen laadun. Mikäli karvatuppi on paksu, sattuu sen poistaminen enemmän kuin ohuen. Säännöllisellä sokeroinnilla päästään vaikuttamaan karvatupen heikkenemiseen.

Kun sokerointia on tehty säännöllisesti noin 3-4 kertaa, ihokarvat muuttuvat pehmeiksi ja ohuiksi sekä karvatuppi heikentyy.

Teinit ja sokerointi

Kun nuorilla teineillä alkaa kasvamaan ensimmäiset tummat tai häiritsevät ihokarvat, on niiden poistaminen paikallaan. Nuorille suositellaan sokerointia, sillä se ei vaurioita ihoa tai aiheuta kutinaa. Karvajuuri poistetaan kokonaan ja iho pysyy sileänä pitkään. Kun sokerointia tehdään säännöllisesti karvatuppi ei pääse kehittymään “hirviömäiseksi”. Kuitenkin nuorilla sokerointikerrat ovat pidempiä ja lopputulos kestää kauemmin, kuin meillä aikuisilla. Huomattavasti parempi vaihtoehto on tulla sokerointiin, kuin “ salaa” ajaa kainalokarvat äidin höylällä. Kun poistat ihokarvoja perinteisellä höylällä, joudut höyläämään ehkä jopa useita kertoja viikossa, jotta esim. kainalot pysyvät siisteinä.

Jokainen nainen poistattaa ihokarvoja

Kaikki poistavat ihokarvoja jollain menetelmällä, myös miehetkin. Ihokarvojen poisto on täysin luonnollista sekä hygieenistä.

Mistä kannattaa aloittaa sokerointi

Kiinnostuit sokeroinnista ja mietit mistä kannattaa aloittaa, niin ehdottomasti sääristä tai kainaloista.